Stoomcabines

StoomcabineStoom de zachte warmte.

Stoomcabine soms ook wel turksstoombad of ook wel hamam genoemd, liggen alle drie qua beleving dicht bij elkaar.
Als basis hebben ze alle drie de gelijkwaardige deler van een lage temperatuur en een hoge luchtvochtigheid.

De temperatuur is gemiddeld tussen de 45 en 50 graden met een 100 % lucht vochtigheid.
Door deze lagere temperatuur zit men in het algemeen dan ook langer in een stoomcabine dan in een Finse sauna waar de temperatuur meestal rond de 95 graden ligt.
Het verschil tussen de drie benamingen zit meer in de aankleding van de ruimte dan in de eigenlijk verschillen van de temperatuur en luchtvochtigheid.

Van de stoomcabine kun je stellen dat die veelal in kunststof (polyester) wordt uitgevoerd en soms geheel bouwkundig wordt opgebouwd (stenen, tegels, etc) men zit veelal rechtop in de stoomcabine en geniet dan van de zachte warmte en de hoge luchtvochtigheid welke zeker op de longen een ontspannend effect heeft.

Het turkse stoombad ook wel hamam genoemd heeft meer van doen met het reinigen van het lichaam, het ritueel wassen met speciale zeep en daarbij behorende doeken.
Deze ruimtes zijn dan ook qua bouwwijze (grote) totaal anders dan een stoomcabine waar men alleen maar rechtop in zit. Denk hier bij aan een grote stenen ligplaats waarop men gewassen en gemasseerd kan worden. Tevens hoort hier dan ook bij het veelvuldig gebruik van water en zeep waar door je dan ook bouwkundig een geheel ander product krijgt.

Een rondgang door de foto’s die hier van op site staan geeft hier alvast wat duidelijkheid over.

Voor verdere informatie is een goed informatief gesprek over de vele mogelijkheden toch wel noodzakelijk. Dit kan op de locatie waar de stoomcabine geplaatst dient te worden of op de locatie van de showroom in Joure.

Contact

Janesloot 6
8502 TL Joure
0513-416257
06 22 39 04 31

info@soldeluxe.nl

Openingstijden:

Ma t/m vrij
09.00 – 17.00

Zaterdag van
09.30 tot 15.30

Let op:

I.v.m. bezoek bij klanten (ma t/m vrij) kan het zijn dat we even afwezig zijn. Buiten openingstijden op afspraak.